Skip to content
Turisme rural a Lles de Cerdanya
Menu
Turisme rural a Lles de Cerdanya
Menu

Què veure

Lles de Cerdanya està envoltat d’elements naturals i petites propostes de vida rural, per la qual cosa passejar pels seus voltants sempre és un encert. No obstant això, també ens ofereix algunes atraccions: 

Rocaviva
Rocaviva

Rocaviva Laberint Màgic

Es tracta d’una atracció poc coneguda, però declarada com a bé cultural d’interès local el 2010. Es troba a 1 km de Lles de Cerdanya, i es tracta d’un museu a l’aire lliure compost per més de 600 roques de granit de diferents grandàries esculpides per l’artista Climent Olm. 

Pedres amb cares de diferents formes i maneres. Ulls tallats a la roca fan d’aquest lloc una mica insòlit. Art i natura van de la mà, per embolicar el visitant en aquest halo de curiositat i excentrisme.

Dolmen de Oren
Dolmen de Oren

Dolmen d’ Orén

Es troba a Prullans, i es tracta d’una pedra de l’època del megalític, a l’Edat de Bronze. Antigament eren llocs sagrats, tant que es van arribar a trobar ossos, collarets i eines. La pedra més gran, utilitzada com a coberta, fa 3,50 metres de llargada, 2,40 metres d’amplada, 0,5 metres de gruix i pesa unes set tones.

Pont del Diable

Situat entre Lles i Músser és una obra de Lles de Cerdanya protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

Està localitzat a mig camí entre Músser i Lles, permet travessar el riu del Molí. Actualment, s’ha recuperat aquest antic camí que ha esdevingut el Sender de Cerdanya. Es tracta d’un pont de pedra d’un sol ull fet de granit i lligat amb argamassa.

L’arc de mig punt s’aconsegueix per la tècnica d’aproximació de les pedres. El pont descansa sobre un pilar a cada banda imbricat a l’aflorament rocós de la llera del riu. No té baranes i el pas és de terra d’uns dos metres d’amplada.

Pont del Diable Musser
Pont del Diable Musser
Els Escolls-Turisme Rural a Llles de Cerdanya-08
Els Escolls-Turisme Rural a Llles de Cerdanya-08

Parc natural Cadí-Moixeró

i com no, si vas Lles de Cerdanya, és imprescindible que visitis aquest parc natural

Poblets amb encant

N’hi ha molts a la Cerdanya. La visita a aquests pobles amb encant ens permet fer un viatge en el temps, tot passejant amb calma tranquil·litat. Aquests són els més propers.

Musser
Musser

Músser – 8,5 Km i 13”

Habitat des del neolític, el poble de Músser està documentat des del segle X (s’anomenava “Munciar”). Els carrers del nucli antic i la plaça Major són de gran interès perquè conserven plenament l’estructura medieval. Hi ha cases antigues amb arcades de pedra, balconades de fusta, portals adovellats… Un conjunt de gran encís que s’ha preservat pel seu relatiu aïllament. Com a curiositat cal dir que fins ben entrat el segle XX va ser l’únic municipi cerdà on es conreava la vinya.
 

Segons la tradició, Músser va tenir un castell, el qual diuen va manar construir el cabdill musulmà Musa II, i el poble va créixer al seu redós. Es diu d’aquest cabdill que tenia una filla molt bonica anomenada Oria Ben Musa que, havent mort molt joveneta, fou enterrada al lloc anomenat prat d’Ambell.

Travesseres – 4,7 km i 7”

Travesseres és el poble més meridional i de menor altitud del municipi de Lles. El castell, possessió dels vescomtes cerdans, fou cedit als de Castellbò, al s.XI. L’església parroquial de Sant Jaume data de l’època romànica, però ha sofert nombroses modificacions. La seva talla policromada, una majestat, és al Museu d’Art de Catalunya .
 

Dins el mateix terme hi ha el balneari de Sanillés que recull i serveix les aigües que brollen de cinc fonts amb característiques diferents: del Païdor, de la Muntanya i del Riu (alcalinessilicatades), dels Brians (sulfuroses) i del Ferro (sulfuroses i ferruginoses). El lloc ja es coneixia com a Sanillers l’any 1030.

Travesseres
Travesseres
Bellver de Cerdanya
Bellver de Cerdanya

Bellver de Cerdanya – 18 km i 22”

Bellver es troba a mig camí de Puigcerdà i la Seu d’Urgell. El municipi és un conglomerat de diferents pobles, masies aïllades i llogarrets diversos que conformen un dels més grans municipis de la comarca. Va ser fundat el 1225 per Nunó Sanç sobre el puig de Bello Vedere (d’on deriva el nom actual).

Destaca la plaça porxada del nucli antic i les escales que baixen a la plaça del Portal, així com l’església de Santa Maria de Talló, que també és coneguda com “la Catedral de la Cerdanya”. En aquests indrets ens sentirem traslladats a l’època medieval.